Wij willen een stuk landbouwgrond omtoveren tot een eetbare wildernis 

Een plek waar we ons verbinden met de natuur. We willen het bodemleven met rust laten, een diversiteit aan eetbare bomen planten en water creëren voor variatie. Het is een natuurinclusieve boerderij met een sociaal en educatief karakter. We weten dat de natuur ons tempo vertraagt, ons gelukkig maakt en onze gezondheid verbetert. Daarom willen we dit met jou delen. Een plek waar je inspiratie kunt opdoen, tot rust kunt komen en gezonde voeding kunt vinden!

DE BOERDERIJ

Het hoofddoel van de boerderij is het creëren van een voedselbos. Dit is een eetbaar bos­systeem dat meestal uit drie of vier lagen beplanting bestaat. Variatie in planten zorgt voor een betere bodem, trekt meer dieren aan en fungeert als een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Net als in een natuurlijk bos heeft het geen water nodig, wat gunstig is tijdens de steeds drogere zomers. Ook bij veel regen werkt het bos als een spons en draagt het bij aan zijn omgeving. Vaak hebben bomen en planten meerdere functies, zoals windkering, eetbaarheid, aantrekkelijkheid voor bijen, groenbemesting, weerstand tegen schimmels en afstoting van luizen, en als omheining. Deze aspecten nemen we mee bij het ontwerpen.


Ze noemen een voedselbos ook wel eens iets voor 'luie boeren', want na verloop van tijd is er steeds minder werk nodig en levert het bos steeds meer op. Je zou kunnen zeggen dat een voedselbos meegroeit met onze energie of meebeweegt :) Dit zorgt ervoor dat er ruimte blijft voor creativiteit en nieuwe ideeën. Rondom het voedselbos willen we verschillende activiteiten ontwikkelen die in eerste instantie het opzetten van het voedselbos ondersteunen. Naarmate het bos groeit en bloeit, zullen deze activiteiten meer een symbiose vormen. We kunnen stekken en zaden delen met anderen, terwijl een passieve kas kan zorgen voor een gevarieerder eetpatroon. Via een mini-ecocamping kunnen natuurliefhebbers ervaren hoe het is om wakker te worden in een eetbaar paradijsje, en door middel van workshops willen we onze kennis en liefde voor de natuur verspreiden.

placeholder image

GROND GEZOCHT

Om deze droom te realiseren 
zoeken wij een perceel

- Minimaal 3 hectare, met een agrarische bestemming
- Koop heeft onze voorkeur
- Liefst met een (vervallen) woning voor de boeren, of een bouwkavel.
  Alleen landbouwgrond behoort wellicht ook tot de mogelijkheid.
- In een rustige omgeving (van Wageningen of omgeving)

Ben jij een boer die stopt? Een landeigenaar met een hart voor bossen?
Ga je verhuizen? En heb je grond te koop?

Neem dan contact met ons op via info(at)eetbarewildernis.nl

INSPIRATIE

We hebben al vele mooie plekken gezien, daarom weten wij dat het niet bij dromen hoeft te blijven. Maar ook op het internet is er genoeg inspiratie te vinden. Hierbij een aantal van onze favorieten films, plekken en boeken.

Contact

Eetbare Wildernis
is een project van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen over je bestelling kun je mailen met info(at)eetbarewildernis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG