Prentenboeken over
duurzaamheid, klimaat en vergroening

spread bodemleven_groen

Groene verhalen voor toekomstige natuurliefhebbers.

Ik heb hier een lijst samengesteld van boeken die ik tijdens mijn onderzoek tegenkwam van het maken van mijn prentenboek geinspireerd door permacultuur. Deze boeken stimuleren niet alleen de verbeelding van kinderen, maar brengen ook diepgaande boodschappen over duurzaamheid, ecologie en de band met de natuur over. In een tijd waarin bewustwording over onze planeet steeds belangrijker wordt, bieden deze boeken een prachtige manier om jonge geesten te inspireren en te informeren.

Oud genoeg om de aarde te redden.

"Oud Genoeg om de Aarde te Redden" is een prentenboek dat jonge lezers prikkeld met waargebeurde verhalen van kinderen die iets voor de natuur doen. Dit boek is een inspirerende oproep tot actie voor een duurzamere toekomst, waarin kinderen de helden zijn die onze planeet redden.

"Oud Genoeg om de Aarde te Redden" is prachtig geïllustreerd, op iedere pagina kun je veel details vinden. Het moedigt kinderen aan om bewuste keuzes te maken en hen te laten zien dat zelfs de kleinste daden een positieve impact kunnen hebben op de wereld om hen heen.

duurzame%20prentenboeken
prentenboek%20bodemleven

‘Mevrouw Mol en andere (niet zo heel vreemde) figuren’.

Het boek "Mevrouw Mol en andere (niet zo heel vreemde) figuren" onthult de fascinerende wereld van bodemdieren en hun cruciale rol in het ondersteunen van het leven op aarde. Door de toenemende aandacht voor dit onderwerp leren kinderen over de waarde van bodemleven en de uitdagingen waarmee onze bodems worden geconfronteerd. Het boek biedt een boeiende kennismaking met bodemdieren en hun wonderbaarlijke wereld, waarbij het de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hen aanmoedigt om betrokken te raken bij het herstel van bodemgezondheid. Het is bedoeld als een toegankelijke en plezierige manier voor kinderen om kennis te maken met de wereld van bodemleven.

Mirabelles Voedselbos

Prentenboek "Mirabelle's Voedselbos" neemt lezers mee op een inspirerende reis door de verbeelding van een jong meisje genaamd Mirabelle. Terwijl ze door haar dorp struint, verzamelt ze zaden, steun en advies om haar droom van een voedselbos voor haar gemeenschap te verwezenlijken. Het boek weerspiegelt de kracht van vastberadenheid en het koesteren van dromen, zelfs te midden van twijfels uit haar omgeving.

Het verhaal van Mirabelle staat symbool voor het volgen van je dromen, zelfs wanneer anderen twijfels hebben. Haar vasthoudendheid zorgt ervoor dat haar droom langzaam maar zeker werkelijkheid wordt, met elke stap die ze zet. "Mirabelle's Voedselbos" belicht het belang van dromen en toont hoe zelfs de kleinste kiem van een idee kan uitgroeien tot iets krachtigs en levensvatbaars.

voedselbosprentenboek
prentenboek%20bodemleven

Greta en de Reuzen.

Greta leeft in een betoverend bos bedreigd door reuzen die bomen kappen voor hun huizen. Ondanks hun dorpen en steden blijft Greta vastberaden en hoopvol. Het verhaal vertelt over Greta Thunberg, de klimaatactiviste, en inspireert jonge lezers om zich bewust te worden van klimaatverandering. Kleurrijke illustraties tonen hoop en tonen dat iedereen, zelfs kinderen, een positief verschil kan maken. Het boek is gedrukt op gerecycled papier en steunt Greenpeace met elke verkoop.

Willow & Warre laten alles lekker wild.

Ik ontdekte het groene boek 'Willow Warre' in de bibliotheek, en het is een prachtig boek dat op een zeer heldere manier uitlegt waarom het waardevol is om de natuur zijn gang te laten gaan. Het bevat nuttige informatie en prachtige illustraties van verschillende planten, evenals leuke feiten. Helder en informatie prentenboek die voor kleine kinderen en volwassen erg leuk is!

willow en-warre
hetbegintmeteenbij

Het begint met een bij 

Als je kinder natuurboeken zoekt dan mag een boek over bijen niet ontbreken. In dit boek “het begint met een bij’ wordt de reis van bijen verteld, en hoe essentieel ze zijn voor de bloemen in onze tuinen, de bloesems aan de bomen en zelfs voor de lunch op onze borden. Het boek neemt je mee op deze ontdekkingsreis en laat je niet alleen kennismaken met het leven van de bijen, maar ook met de wisselwerking tussen alles in de natuur die nauw verbonden is met hun bestaan. Mooi geillustreerd.

Contact

Eetbare Wildernis
is een project van:

Annick Gaarthuis
Arthur koolkwartier 29
6711 VH EdeKVK:64842517
Btw: nl002226430B75

​Bij vragen over je bestelling kun je mailen met info(at)eetbarewildernis.nl of
via sms (niet bellen) +31 (0)6 - 19823287
Werkdagen zijn ma t/m woe van 10:00 tot 17:00

Let’s connect

Volg onze updates op Instagram of Linkedin.

atelier_annickgaarthuis10026FE8DCCD 14F6-465F-9A6A-3C9A18082618.JPG